Kosaras személyemelő-bérlés: mikor, melyiket válassza?

jún 28, 2022 | Személyemelő bérlés

személyemelő-bérlés csak elsőre hangzik egyszerűnek, hiszen el kell döntenünk, hogy melyik is lehet alkalmas arra a feladatra, amihez szükségünk van rá.

Alapvetően kétféle személyemelőt különböztethetünk meg: a függőleges, illetve az oldalirányba is elmozdulni képes típusokat. A függőleges emelő lehet ollós, illetve oszlopos is, ám ez utóbbi most nem lényeges; lássuk, mik a karos, illetve az ollós személyemelő közötti különbségek!

A fentebb is említett, legalapvetőbb különbség, hogy míg az ollós személyemelő csak függőlegesen képes mozogni, addig a karos akár oldalirányba is, így az előbbi típus esetében a munkavégzés közvetlen a kosár felett és mellett lehetséges, az utóbbinál azonban olyan helyeket is el lehet érni, amik alá a géppel nem lehetséges beállni. Az ollós személyemelők teherbírása nagyobb, mint karos társaiké, ráadásul a munkakosár területe akár mindkét irányban meg is növelhető, tehát valamivel hatékonyabbak is lehetnek. Azonosság, hogy mindkét típus elérhető dízel és elektromos meghajtással is.

Mind a kosaras, mind az ollós személyemelő bérlése előtt fontos figyelembe venni a munkaterület adottságait, a talajviszonyokat, az épületek közötti távolságot, valamint beltéren végzendő munka esetében a bejárat szélességét és magasságát. A kosaras személyemelő bérlése előtt, a típus kiválasztásakor fel kell mérni, hogy milyen magasságban történik majd a munkavégzés, illetve milyen távolságban az emelő alapjától, ugyanis egy adott emelési magasságú kosaras emelő oldalirányban nem képes ugyanekkora távolságra kinyúlni. Érdemes a legoptimálisabb döntés, illetve a maximális biztonság érdekében felvenni a kapcsolatot a kosaras, illetve ollós személyemelő bérlését lehetővé tevő vállalkozás szakértőivel.

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését, és bővebb információra lenne szüksége az ollós, illetve kosaras személyemelők bérlésével kapcsolatban, valamint, ha szeretné igénybe venni szolgáltatásainkat, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén, és kérjen árajánlatot!

További cikkek

Személyemelők bérlése kültéri munkákhoz

Személyemelők bérlése kültéri munkákhoz

Szeretné, ha a kültéri munkák is gördülékenyek lennének? Ajánljuk figyelmébe a személyemelők bérlését, amely segít, hogy a tervek szerint haladjon. Legyen szó családi házak tetőszerkezetének tisztításáról, magas fák gallyazásáról, vagy bármilyen magasban végezni...