Az ollós és karos személyemelők felhasználási lehetőségeiről

2024. 05. 13. | Személyemelő bérlés

A személyemelők bérlésével számos feladat végére pontot lehet tenni. A magasban fekvő pontok elérése biztonságosan és hatékonyan történik meg emelővel.

Milyen feladat igényel emelést?

Az átlagosnál magasabb objektumok megközelítése, mint emilyen egy oszlop, épület is, nagy teljesítményű emelőgépet igényel. A létrák ide már kevésnek bizonyulnak és ha nincsen szerviz lépcső, akkor kívülről kell megközelíteni a helyszínt.

A döntésnél a helyszín, a környezet, a megközelíthetőség, a feladat jellege, várható időtartama és a feladat kivitelezéséhez szükséges szakemberek létszáma is mérvadó. Bizonyos helyzetekhez az ollós személyemelő bizonyul jó választásnak, más szituációkban pedig a karos személyemelő használata ajánlott.

Szerelési, karbantartási munkák, favágás, épület festés, csak néhány a szóba jöhető feladatok közül.

Emelők csoportosítása szerkezet szerint 

A ollós személyemelő kiválóan alkalmas arra, hogy a magas épületek homlokzatának szigetelése, festése, javítása elkészüljön,

  • ezen kívül ablakok tisztításához,
  • légtechnikai rendszerek beszereléséhez és karbantartásához,
  • falfestés, falazás vagy szerkezeti elemek telepítésének elvégzéséhez is ideális

A karos személyemelő kialakítása lehetővé teszi, hogy a vezetékek szerelése,

  • óa bádogos munkák,
  • óa kémények bontása, építése, javítása,
  • óa fák ágainak visszavágása, favágás biztonságosan és hatékonyan megvalósuljanak

Emelőkkel olyan helyeket is el lehet érni, amik alá géppel nem lehet beállni, például épületek oldalai vagy magasban lévő szerkezetek. Ezen túl a szűk helyek és a specifikus elérési pontok sem jelentnek kihívást. Azokra a helyszínekre, ahol a terep egyenetlen, vagy több pontot is meg kell közelíteni, szintén az emelő ajánlott. Az emelők stabilitást és elérhetőséget, egyenletes magasságot és biztonságos munkaterületet​ kínálnak.

Amennyiben indokoltnak érzi, hogy személyemelő bérlés mellett döntsön, mert az aktuális vagy alkalmanként végzett munka igényli, keressen minket bizalommal! A gépparkunkról és a bérlés feltételeiről is tudunk további tájékoztatást nyújtani, ha kapcsolatba lép a feltüntetett elérhetőségeink egyikén velünk.

További cikkek